Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized

Επίσκεψη της Α’ και Β’ τάξης στην Πινακοθήκη Λαμίας!

Στις 24/04/2024 η Α’ και Β’ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε τη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας και την έκθεση τα “100 πρόσωπα ενός ήρωα”, προς τιμήν του εθνικού και τοπικού μας ήρωα Αθανασίου Διάκου. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στον χώρο, κατανόησαν τι σημαίνει Πινακοθήκη, γνώρισαν βαθύτερα τον Αθανάσιο Διάκο, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την άρτια ταινία του Δ. Κολτσίδα και στο τέλος ζωγράφισαν και αφιέρωσαν τα έργα τους στην Πινακοθήκη Λαμίας.

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized

Το Λαογραφικό Μουσείο της Β’ Τάξης!

Με ιδιαίτερη χαρά αγκάλιασαν οι μαθητές της Β’ Τάξης την ιδέα να δημιουργήσουμε ένα μικρό Λαογραφικό Μουσείο στον χώρο του σχολείου μας! Μιλήσαμε για το παρελθόν, αναζητήσαμε και βρήκαμε αντικείμενα της καθημερινότητας των ανθρώπων εκείνα τα χρόνια και υλοποιήσαμε όλοι μαζί αυτή την όμορφη προσπάθεια!

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized

Επίσκεψη της Δ’ τάξης στο Robolab

Την Πέμπτη 24 Απριλίου, η Δ’ τάξη του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μωραΐτη Βασιλικής πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Robolab Λαμίας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος των “Εργαστηρίων Δεξιοτήτων” και συγκεκριμένα στη θεματική “Ρομποτική”. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με διάφορα είδη ρομπότ, πληροφορήθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας τους και μέσα από το παιχνίδι γνώρισαν τον κόσμο της μηχανικής κατασκευάζοντας τα δικά τους ρομπότ. Επίσης, είδαν από κοντά πως λειτουργεί ένας εκτυπωτής 3D και εκτύπωσαν τα δικά τους αντικείμενα υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων του εργαστηρίου.